Over JRT

Wat is JRT

Het Junioren Running Team Caesar (JRT Caesar) is er voor jongeren van 10 tot en met 19 jaar die zich willen specialiseren op de hardlooponderdelen. We richten ons op de midden en lange afstanden, vanaf 800 meter tot en met 10 kilometer, waarbij wordt deelgenomen aan baan-, weg- en crosswedstrijden.

Naast het creëren van een goede sfeer geven wij met name aandacht aan een goede ontwikkeling van de looptechniek en het op een verantwoorde manier trainen en deelnemen aan wedstrijden.

JRT Caesar wordt getraind door de gediplomeerde hardlooptrainers Wil Pepels, Roger Smeets. Trainingen vinden wekelijks plaats op dinsdag en donderdag vanaf 18:30 h op de baan van AV Caesar en tweewekelijks zondagochtend in het bos of op de heide.

Voor de 10 en 11-jarigen geldt dat ze op maandag kunnen deelnemen aan de algemene pupillentraining en op donderdag met het JRT trainen. Vanaf 12 jaar mag er op dinsdag én donderdag specifiek op de looponderdelen worden getraind. We willen hiermee de ontwikkeling van een goede, brede fysieke ontwikkeling stimuleren om daar op oudere leeftijd in de hardloopspecialisatie van te kunnen profiteren.

Missie

Een sportklimaat realiseren met en voor gemotiveerde en gepassioneerde Midden en Lange afstand lopers (MiLa), zodat zij hun potentieel met plezier maximaal tot ontwikkeling kunnen brengen.

Visie

De basis ligt vooral in een gedegen en goed gestructureerde meerjaren-opbouw. Van daaruit wordt door middel van een structurele aanpak gewerkt aan het najagen van jouw doel. Door de kennis en de ervaring van de trainers te combineren met het gevoel en enthousiasme van de jeugd kan de balans ontspanning en inspanning worden geoptimaliseerd. Naast individuele ontwikkeling willen we binnen het team het beste uit elkaar halen. Samenwerking staat hierbij centraal. We zijn positief naar elkaar, maar ook naar atleten buiten de eigen groep.

Trainingen

Bij de trainingen van JRT staan een aantal punten centraal. Het is belangrijk om als atleet eerst je belastbaarheid op te bouwen. Dit gebeurt vanaf het moment dat je gaat trainen bij het JRT en wordt in de jaren daarop steeds verder uitgebouwd. Binnen JRT werken we met een jaarplan en schema’s zodat het voor iedereen duidelijk is wat te doen en waarom!
Een globaal weekoverzicht van de trainingen van de JRT atleten:

Maandag: rustige duurloop met Wil Pepels vanuit Elsloo (vanaf 12 jaar), algemene atletiektraining op de baan (tot 12 jaar)

Dinsdag: looptraining op de baan (midden/lange interval – vanaf 12 jaar)

Donderdag: looptraining op de baan (korte/midden interval – alle leeftijden)

Zondag: Wedstrijd of tweewekelijks training op diverse locaties (alle leeftijden)

De baantrainingen vinden plaats op de baan van AV Caesar Beek van 18.30 tot ca. 20.00 uur.

Voordelen van trainen bij JRT
  • Samen, maar toch op je eigen niveau hardlopen;
  • Voor beginnende (mits enig talent aanwezig om te hardlopen) en gevorderde jeugdlopers;
  • Trainen en aan wedstrijden deelnemen onder deskundige begeleiding;
  • Enthousiaste, ervaren en gediplomeerde trainers;
  • Persoonlijke adviezen en begeleiding;
  • Structurele aanpak met (individuele) trainingsschema’s;
  • Gezelligheid, plezier, saamhorigheid en erkenning;
  • Verbeteren van je fitheid en gezondheid;
  • Gezamenlijke deelname aan loopevenementen.
Lidmaatschap bij JRT

Heb je interesse om lid te worden van JRT Caesar en je hebt enige hardloop- of andere sportervaring, vul dan het contactformulier in of neem contact op met één van de coördinatoren. Je kunt vrijblijvend 4 weken meetrainen om te zien of het je bevalt!

Wil je lid worden, vul dan het inschrijfformulier van A.V. Caesar in en lever het in bij één van de coördinatoren.
Dit betekent ook dat je contributie verschuldigd bent; meer info hierover vind je op de site van A.V. Caesar, of klik hier!

Uitslagen

Wedstrijden

JRTweedehands

JRT-Kleding

Sponsor4JRT